Elektrik dağıtım şirketlerinin kaçak elektrik kullanımını tespit ederek engelleme konusunda önemli görevleri vardır. Elektrik aboneleri için daha güvenli ve adil bir pazar sağlamak amacıyla, EPDK tarafından enerji dağıtım şirketlerine elektrik ve doğal gaz hırsızlığını tespit etme, araştırma ve önlemede aktif bir rol oynamalarını gerektiren kurallar oluşturulmuştur. Ancak, bazen yanlış tesis edilen işlemler sonucunda aboneler haksız yere cezalara maruz kalabilmektedir.

2022 yılında, İstanbul’da faaliyet gösteren bir müşterimize, toplamda 1.2 milyon TL tutarında kaçak elektrik cezası düzenlenmiş ve yapılan iptal/itiraz başvurularından bir sonuç alamamışlardı. AFA Enerji Danışmanlık olarak, haksız ve hukuksuz olarak verilen bu cezayı iptal ettirmek için devreye girdik. Müşterimize dava süreçlerini başlatmaları konusunda yönlendirme yaparak, verdiğimiz uzman görüşleri ve bilirkişi raporları ile davaların kazanılmasını sağladık.

Sonuç olarak, 1,2 milyon TL’nin dağıtım şirketlerinden iade alınmasını başardık. Bu başarı hikayesi, AFA Enerji Danışmanlık’ın hukuki ve teknik uzmanlığı sayesinde, müşterilerimizin karşılaştığı haksız uygulamaları nasıl etkili bir şekilde çözdüğümüzü ve önemli mali kayıplarını telafi etmelerine nasıl yardımcı olduğumuzu göstermektedir.

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul