Kamu Enerji Verimliliğinde %10 Tasarruf Garantisi

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu Ek Madde 1’e dayanılarak hazırlanan 2850 Kamuda Enerji Performans Sözleşmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar 21 Ağustos 2020 Tarihli 31220 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu Ek Madde 1:

(5) Bu madde kapsamında yapılacak işlerde uygulanacak ihale usul ve esasları

buy-kamagra-oral-jellies.com

, taahhüde uyulmaması halinde uygulanacak cezai şartlara, tasarruf hesaplarına esas referans değerlerin belirlenmesine, sözleşmeye esas ekonomik ve teknik analizlere, sözleşme süresince yapılacak izleme ve doğrulama faaliyetlerine, enerji performans sözleşmeleri gereğince yapılacak ödemelere, asgarî sözleşme hükümleri ile diğer hususlara ilişkin usul ve esaslar, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir.

Karara göre Kamu kurum ve kuruluşlarının enerji verimliliklerini yükseltmek ve tasarruf oranlarını artırmak için imzalayacakları “Enerji Performans Sözleşmesi” * için düzenleyecekleri ihalelere en az iki Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketinin** teklifi alınacak. İhaleyi kazanan üstlenici firmalar, enerji performans sözleşmesine konu olacak olan projelerinin uygulamasını doğrulamak adına 12 ayda bir kez yıllık tasarruf doğrulama raporu hazırlayacaklar. Tasarruf doğrulama raporuna göre hiç tasarruf sağlanamamış ise sözleşme iptal edilecek ve önceden verilen teminat, irat olarak kaydedilecek.

Enerji performans sözleşmeleri kapsamında yapılacak olan yatırım yıllık 2 milyon TL’den az olamayacak. Yıllık toplam enerji tüketiminin % 10’u veya herhangi bir enerji tüketimi alanında uygulanacak her bir enerji verimliliği önlemi için % 20’den az tasarruf garantisi verilemeyecek.

*Enerji Performans Sözleşmesi: Uygulama projesi sonrasında sağlanacak enerji tasarruflarının garanti edilmesi ve yapılan harcamaların uygulama sonucu oluşacak tasarruflarla ödenmesi esasına dayanan sözleşme.

** Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri: 5627 Sayılı Kanun kapsamında “Şirket” olarak tanımlanmış ve enerji verimliliği hizmetlerini yürütmek üzere yetki belgesi verilen şirketlerdir.

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul