Bir Elektrik Piyasası Danışmanı Nasıl Daha Uygun Fiyat Bulabilir?

Enerjinizi lisans sahibi özel bir enerji şirketi ile indirimli olarak ikili anlaşma üzerinden tedarik etmek, şirketinizin kârlılığını artırmanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, çoğu zaman, insanlar piyasadan teklif toplama süreçlerini uzman danışman yardımı olmadan ele alarak süreci yönetmeye çalışırlar ve lisans sahibi elektrik şirketlerinden teklif almak için gereken çabayı hafife alırlar. Bundan sebep çoğu zaman mümkün olan en iyi fiyatlara en güvenli sözleşmelerle ulaşamazlar.

Elektrik tedarik süreçlerinde fiyat teklifi toplarken profesyonel uzman bir danışman ile çalışmanız çok daha rekabetçi bir ortam oluşturarak tedarik süreçlerini yönetmenize, tedarikçi marjlarını düşürmenize, şart ve koşulları kurumunuzun lehine çevirmenize yardımcı olacaktır.

Piyasadaki rekabetçi fiyatlara hâkim olan bir danışman, ne zaman ihaleye çıkacağınızı ve aldığınız teklifleri nasıl değerlendirmeniz gerektiği konusunda size etkin öneriler sunabilir. Karar verme ve sonrasındaki sözleşme aşamasındaki süreçleri yöneterek süreci doğru ve daha kısa sürede tamamlamaya yönelik yapılabilecek her şey tüketiciye fayda sağlar.

Bir uzmandan destek almadan süreçlerini yöneten kurumlar, gerekli detaylı bilgileri tedarikçiler ile paylaşamadıklarından daha uzun ve karmaşık ihale süreçlerine sahip olma eğilimindedir ve bu da tedarikçilerin tekliflerine risk primi eklemesine neden olur. Maliyet analizi için gerekli olan bilgilerin eksikliği ve karar verme süreci ne kadar uzun sürerse, bunun bir maliyeti olacaktır.

“İndikatif Teklif: Müşterilere sunulan elektrik fiyat tekliflerinin piyasadaki etkilere bağlı olarak değişken olduğunu belirtmek için kullanılan ifadedir.”

Elektrik enerjisini serbest piyasadan tedarik etmek

buy kamagra 100mg

, işletmeniz için ikame bir maliyettir. Başka alanlarda harcayabileceğiniz bireysel enerjiniz ve zamanınız bu ikame maliyetin ana unsurlarıdır. Uzman bir enerji danışmanı, ek bir maliyet kalemi ya da kurum profesyonelinin iş devamlılığı ve görev tanımı için bir tehdit olarak görülmemelidir. Aksine karar verme yetkisini kurumun karar verici profesyonellerine bırakarak, sürecin karmaşa ve operasyonel yükünü üstlenen, artı değer yaratan bir unsur olarak görülmelidir.

Elektrik Piyasası Uzmanı bir danışman, zaman ve iş yükü tasarrufu sağlamanın yanı sıra, teknik olarak doğru (RFP*) fiyat teklif talep içeriği yazabilmeyi, ayrıca toplanan fiyat tekliflerini doğru şekilde sıralamayı, sizin için çok daha anlaşılır bir duruma getirir. Bu şekilde sizde en doğru tercihi yapabilirsiniz.

“Request for proposal: Teklif isteme dokümanı. İhale sürecine dâhil olan tedarikçiler arasında seçim yapmak, onlardan fiyat, program vs. talep etmek için kullanılan teknik teklif dokümanı.

AFA Enerji olarak Türkiye genelinde sanayiden turizme değişik sektörlerde faaliyetlerini sürdüren birçok yerli yabancı markaya elektrik piyasası danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Elektrik piyasasında faaliyet gösteren lisans sahibi şirketlerin ticari etik konusundaki hassasiyetleri, sözleşme sadakatleri ve rekabetçi fiyat tekliflerine hâkim uzman kadromuz ve sonuç odaklı profesyonel hizmet anlayışımızla,  size elektrik tedarik süreçlerinizin tamamında destek olmaya hazırız.

Unutmayın, AFA Enerji Danışmanlık, sunduğu profesyonel çözümlerle işletmenize artı değer katarken maliyetlerinizi düşürür!

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul