Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Gecikme Maliyeti

10 Haziran 2020 tarihli ve 31151 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Elektrik Ve Doğal Gaz Tüketim Bedelleri Tahakkuk Ve/Veya Tahsilatlarının Ertelenmesi Hakkında Yönetmelik ile afetler nedeniyle ertelenen elektrik ve doğal gaz tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatına yönelik bedellere ilişkin oluşan finansman maliyetlerinin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanması düzenlendi. Düzenleme

kamagra oral jelly usa

, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli.

Bu yönetmelik ile birlikte tüketici, afet dönemlerinde ertelenen faturaları için finansman maliyetine katlanmak (gecikme faizi ödemek) zorunda kalmayacak. Bu maliyet Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Süreç ise şöyle işleyecek;

Şirketlerin katlanacağı finansman maliyetine ilişkin analizler Bakanlık tarafından yapılacak ve Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşüne sunulacak. Süreç dahilinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Bakanlık tarafından belirlenen finansman maliyetine yönelik uygulama esaslarını şirketlere tebliğ edecek.

Bu aşamada Şirketlerin tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatının ertelenmesi dolayısıyla önceki ay içerisinde katlandıkları finansman maliyetini, takip eden ayın ilk 5 iş günü içerisinde EPDK’ye iletmesi gerekiyor. İlgili aya ait oluşan finansman maliyetleri, Şirketin başvurusundan itibaren 7 iş günü içerisinde EPDK tarafından hesaplanarak ilgili Şirketin banka hesap bilgileri ile birlikte Bakanlığa gönderilecek. Son aşamada ise Bakanlık, finansman maliyeti tutarlarını EPDK tarafından yapılan bildirim sonrasındaki 5 iş günü içerisinde ilgili Şirketlerin hesabına aktaracak.

Söz konusu Finansman maliyetleri, ilgili döneme ait gecikme zammı tutarını geçemeyecek.

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul