(Kobiler İçin) İndirimli Elektrik Teklifi Nasıl Toplanır?

İndirimli elektrik tedariki yapmak üzeresiniz veya birkaç firma ile de görüştünüz. Belki de mevcut tedarikçiniz ile de görüş alışverişi yapıyorsunuz. Ama zaten tüm sorunlar da onlar ile çalıştığınız için çıktı. Enerji şirketlerini anlamakta zorlanıyorsunuz.

Elektrik tüketen işletmelerin %80-%90’nın elektrik satın almasını ideal şartlardan çok uzak yaptığını söylersek abartmamış oluruz. İşletmelere sorsanız birçoğu Türkiye’nin en iyi satın almasını yaparak en yüksek indirim aldıklarını söylerler. Ancak durum hiç de böyle değildir.

Öncelikle Mevcut Durumu Analiz Etmelisiniz

İşletmenizde elektrik satın almasını kim yapıyor veya kim yapmalı buna karar vermelisiniz. Eğer işletmenizde çalışan bir teknik personel varsa bu kişinin desteğini almanız faydalı olacaktır. Elektrik satın alması denilince bu işin direk satın alma departmanı ile ilgili olduğu düşünülür. Aslında standart satın almadan çok farklıdır. Kurumsal şirketlerde enerji satın alması “Teknik Satın Alma Departmanı” tarafından yapılmaktadır. Diyelim ki sizin işletmeniz daha mütevazi bir yapıya sahip. O zaman elektrik işinden birini sorumlu tutmak mantıklı olabilir. Küçük bir işletme bile olsanız bir ön muhasebe departmanınız mutlaka vardır. Bu işi ön muhasebeye vermeniz, satış sonrası dönemde de işinize yarayabilir. Özel elektrik şirketi ile indirimli elektrik sözleşmesi imzaladıktan sonra gelen faturaların sözleşmeye uygun olup/olmadığını ön muhasebe departmanı kontrol edebilir.

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul