Dar gelirli ailelere elektrik yardımı 275 milyon liraya ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dar gelirli ailelere yapılan elektrik yardımının Ağustos ayı sonu itibariyle 275 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bloomberg HT’ye verdiği özel röportajda Türkiye enerji sektörü ile ilgili kapsamlı bilgiler paylaştı. Dar gelirli ailelere yapılan elektrik yardımı ile ilgili de son gelişmeleri paylaşan Dönmez, Ağustos sonu itibariyle bu kapsamda ödenen rakamın 275 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

Dönmez, buna benzer uygulamaların gelişmiş ülkelerde de olduğunu belirterek, desteklerin önümüzdeki dönemde de süreceğini ifade etti.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLEME MİKTARINI ARTTIRDIK

Kamu binalarında enerji verimliliğinin arttırılması ile ilgili yayınlanan genelge kapsamında enerji verimliliği desteklerini arttırdıklarını kaydeden Dönmez, her beş milyon liralık yatırımın bir milyon lirasını nakit olarak desteklediklerini söyledi.“Bu aslında bir yerde kamunun kendisine bir hedef belirlemesidir. Kamu binalarında yüzde 27 tasarruf potansiyeli sözkonusu” diyen Dönmez, vatandaşları ve iş insanlarını da yaşadıkları alanlarda enerji verimliliği anlamında yapacakları çok şey olduğu konusunda uyararak enerji tasarrufu yapmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Enerji Günlüğü

Elektrik Sektöründe Yolunuzu Aydınlatıyoruz

Bağlantılar

İletişim

Adres

Kavakyeli Sitesi, Fetih Mah., Tahralı Sok., No:7, A Blok, Kat 4, D:10, 34704, Ataşehir, İstanbul